Në çfarë renditje duhen aplikuar produktet e kujdesit te lëkurës

A ka vertet rendesi kur dhe ne cfare renditje aplikon produktet e kujdesit te lekures? Ne pyetem sepse ne asnjehere nuk e kemi ndjere nevojen per te shqetesuar se ne cfare rradhe e hajme ushqimin. Prandaj ne kemi pyetur eksperte te kujdesit te lekures te njejten pyetje qe i bejme vetes sa here qe ne blejme produkte te reja te kujdesit te lekures ose kur shkojme nje hap ne rutinen tone: Ne cfare renditje duhet te aplikojme produktet e kujdesit te lekures dhe a ka vertet rendesi?
Renditja e aplikimit ka teper rendesi. Puna e lekures eshte qe te mbaj jashte gjerat, por shume nga produktet e kujdesit te lekures qe perdorim kane ingredient qe ne duam te qe te futen brenda. Vetem nje sasi e vogel e ketyre ingredienteve kyc mund te depertojne ne lekure, edhe kur jane formuluar dhe aplikuar ne menyre perfekte. Nqse nuk i aplikoni produktet ne rradhen e duhur, ju nuk do te shikoni rezultatet me te mira ne regjimin tuaj te kujdesit te lekures.

Si te aplikojme produktet e kujdesit te lekures: udhezues hap-pas-hapi
Pra, cili produkt aplikohet siper kujt? Nje rregull i thjeshte per tu ndjekur eshte te aplikosh produktet e tuaj nga konsistenca me e holle tek ajo me e trashe, ose nga likuid ne vaj. Ne pergjithesi mendoni e holle ne te trashe, por gjithashtu ju doni te perdorni produkte qe ingredientet e te cilin jane te rendesishem per tu depertuar ne lekure dhe mbarojeni me produkte qe kane nevoje te rrin ne siperfaqe.
Rutina e dites
Rutina e mengjesit eshte e gjitha per mbrojtjen e diellit, ndotjes dhe elementeve te saj, prandaj prandaj lejini produktet per trajtim si retinol, rutinen e nates.
Hapi 1: Pastruesi
Ne mengjes, filloni duke lare fytyren me uje te ngrohte, ose , nqse ju duhet lajeni me pastrues fytyre te pershtatshme per lekuren tuaj.
Hapi 2: Tonik
Shume jane ata qe hapin e tonikut e kalojne, pjeserisht sepse ka mendime qe shume tonik jane te ashper dhe irritojne lekuren. Fatmiresisht kjo ceshtje eshte zgjidhur. Ndersa nuk “zvogelohen” fizikisht poret, toniket mund te ndihmojne per qellime te ndryshme si, mund te veprojne si sistem shperndarje per antioksidantet, vitamina B derivon dhe njetrajteson acidet. Pervec kesaj, cdo lloj toniku eshte destinuar per probleme te ndryshme lekure, prandaj eshte e rendesishme te perdoret per shqetesimin e duhur te lekures. Gjithsesi, nqse keni nje jete qe nuk e perdorni tonikun dhe lekura juaj duket e shendetshme nuk eshte e nevojshme perdorimi i saj. Toniku eshte krijuar per e ndihmuar te rikthesh pH e lekures mbasi eshte bere shume bazik nga sapunet e forte. Pastruesit e fytyres jane tani shume here me te mire balancuara sa toniku nuk eshte hap i kerkuar, sidomos ne mengjes kur fytyra eshte e paster nga larja e nates me perpara. Toniket me baze alkooli, kontribojne ne tharjen e lekures duke hequr vajrat mbrojtes dhe toniket me baze uji jane mjete te varfera per te cuar ingredientet active ne lekure.
Hapi 3: Serum antioksidant
Serumet jane trajtime shume te perqendruara, me shume lende ushqyese qe adresojne probleme specifike, prandaj eshte mire qe ti mbajme sa me afer lekures sa mundemi. Ka variacion serumesh, por per rutinen e dites rekomandohen serumet antioksidant, qe kane variacion benefitesh, nga duke ju ulur reagimin inflamator te lekures, ne neutralizimin e demtimeve nga rrezet ultraviolet dhe ndotes te ambientit.
Hapi 4: Kremi syve
Eshte vitale aplikimi i kremit te syve, te pakten cdo nate, ne mos dy here ne dite, duke filluar nga mosha 20 vjecare. Eshte e rendesishme per te mbajtur shendetin dhe trashesine e lekures se qepallave te syrit. Permiresimi i cilesise se lekures ne kete zone qe ne fillim, siguron qe lekura e qepallave te syve te mos humbi butesine dhe aparencen e lemuar me vone. Per rezultate te mira, vazhdimesia eshte celesi. Perdorni rregullisht kremin e syve gjate gjithe kohes dhe do te ruani elasticitetin dhe mund te parandalojne rrudhat dhe humbjen e kolagjenit. Mos harroni, asgje nuk eshte magji. Rezultati nuk ndodh brenda nates.
Hapi 5: Trajtim ne vende te caktuara
Medikamentet dhe trajtimet vendi per akne, si serumet, duhet te aplikohen sa me afer lekures per te maksimizuar benefitet e tyre. Trajtimet vendi per akne, ndryshojne nga ingredientet aktive. Kujtoni qe trajtimet vendi per akne mund te thajne lekuren tuaj, prandaj gjithmone aplikojeni vetem ne vendin qe ju duhet.
Hapi 6: Hidratanti
Po, te gjithe kane nevoje per hidratues, edhe ato qe kane lekure te yndyrshme. Edhe pse trupi juaj ka vajra natyral per te mbajtur nje shtrese mbrojtese kunder kushteve te jashtme dhe infeksioneve, shumices duhet me shume hidratim mbas shkaterrimit qe dielli, moti dhe kimikate te forta copetohen ne lekuren tone. Koha me e mire per te aplikuar hidratuesin eshte kur lekura eshte akoma e lagur, prandaj sa me shpejt te kaloni hapat e aplikimeve te serumit dhe trajtimit, aq me mire do te kycet hidratimi aq i nevojshem qe na duhet me hidratuesin tone. Nqse jeni duke perdorur trajtim vendi per akne, duhet te evitoni ato vende kur jeni duke aplikuar hidratuesin per tu siguruar qe ingredientet ne te te mos interferojne me ingredientet aktive te trajtimit.
Hapi 7: Krem per mbrojtjen nga dielli
Kremi per mbrojtjen nga dielli duhet te jete hapi i fundit i rutines se dites per kujdesin e lekures nqse jeni duke perdorur kremi mineral, e cila funksionon duke bllokuar rrezet ultraviolet. Ky hap behet i komplikuar nqse perdorni krem me kimikate. Kremi kimikate per mbrojtjen nga dielli duhet te perthithet ne lekure qe te jete efektive, prandaj nqse aplikohet mbas hidratuesit do ta vonoj dhe pengoj ate. Gjithsesi, nqse aplikoni kremi kimikate per mbrojtjen nga dielli perpara hidratuesit, hidratuesi juaj nuk do te funksionoj ashtu sic duhet, sepse lekura juaj eshte mbuluar me kremit kimikate te mbrojtjes nga dielli. Prandaj rekomandojme krem per mbrojtjen nga dielli qe permban zink dhe ta aplikoni mbas hidratuesit. Zinku eshte i sigurt, efekt dhe siguron me gjere mbrojtjen nga rrezet ultraviolet. Per ato qe pelqejne kremi kimikate per mbrojtjen nga dielli, te kerkojne per formule qe ka benefite hidratuesi, ne menyre qe te merrni hidratimin ditor qe ju duhet nderkohe qe mbroni edhe lekuren tuaj.
Back to blog