Si te aplikosh penelin si profesioniste.

Hapi 1: Perdorni produktet me te mira

Cilesia e penelin nuk qendron te bukuria e amballazhit. Produktet me cilesi te larte jane esenciale dhe nje kusht per te pajisur canten e makeup-it. Produktet duhet te zgjasin shume, kundra njollave dhe te kene formule shume te pigmentuar. Prandaj qendroni larg penelave likuid dhe penelave xhel jo cilesore, larg cdo produkti qe transferohet, le njolla, nuk zgjat. Cilesine e penelin kuptohet nga sasia e konsistences se pigmentit qe jep. Per shembull nje penel likuid I zi duhet aplikohet bute me shume pigment dhe nuk duhet te zbehet ne gri ose te humbi intensitetin e pigmentin ne mes te vijes.

 

Hapi 2: Meso artin

  • Sigurohu qe qepallet e syve te jene te tendosur

Nje nga irritimet me te medha kur aplikojme penelin eshte te te ngeci furca. Kjo ndodh nqse siperfaqja- pjesa e siperme e kapakut- nuk eshte e bute. Te ndihmon te terheqesh syrin nga pjesa e jashtme dhe te aplikosh penelin nga pjesa e brendshme drejt ne pjesen e jashtme. Duke e mbajtur te tendosur lekuren, do e bej penelin te aplikohet shume lehte. Gjithashtu duke e mbajtur pasqyren poshte dhe duke pare poshte, do t’ju ndihmoje jashtezakonisht.

  • Provo metoden me pika

Pelqehet metoda nga pika ne pike per penelin likuid, vecanerisht per ato qe kane furce te holle ose qe kane duar te paqendrueshem. Krijo nje vije me pika ne pjesen e siperme te qerpikeve qe jane te aferta me njera-tjetren dhe pastaj lidhi me nje vije te drejte per te krijuar penelin perfekt.

  • Provo metoden me shirit

Te krijosh efektin “Cat Eye” me penel likuid dhe xhel jane tejet te veshtira, por mund te arrihen. Edhe profesionistet me me experience do te vendosin shiritin dhe do te vizatojne bishtin. Pasi te heqesh shiritin, peneli do te duket nje vije shume e rregullt.

  • Provo sfumimin

Kjo keshille eshte per penelin laps. Ndonjehere nje vije e rende kunddrejte qerpikeve mund te jete I ngurte dhe I zymte. Mund ti bej edhe syte tuaj te duken me te vogla. Per te luftuar kete, me kujdes vijezo pjesen e siperme te qerpikeve dhe pjesen e jashtme te qerpikeve te poshtem me lapsin, me pas sfumojeni me nje furce me kend, para mbrapa. Rezultati eshte nje sy I bukur, I lehte dhe I sfumuar.

  • Ngrohni lapsin

Duket kunder intuites, por ju nuk do te donit te perdornit nje laps shume te prehte. Lapsat kane tendencen te thyhen ne mes te aplikimit nqse jane shume te mprehta. Ngroheni lapsin majen e lapsit ne pjesen e mbrapme te dores suaj.

  • Gabimet ndodhin, nuk eshte ndonje gje e madhe

Nqse beni nje gabim, bejeni me vaj (vaj trendafili) furcen tuaj dhe fshije deri ne perfeksion.

 

Hapi 3: Praktika e ben perfekten

Kjo eshte pjesa me e bukur rreth makeup-it, apo jo? Eksperimentimi me produkte te reja, tentative per keshilla te reja dhe duke praktikuar derisa te perfeksionosh artin. Ashtu si cdo gje, edhe aplikimi I penelit kerkon kohe dhe durim, por do ja merrni doren me shpejt se kur e mendoni.

Back to blog